10 +1 Tips & Tricks για να διαρκεί περισσότερο το άρωμά σας:


Κακά τα ψέματα, το άρωμα μας είναι η υπογραφή μας και όλοι θέλουμε να μας θυμούνται και να μας αναγνωρίζουν από αυτό. 

Δεν θα ξεχάσω παλιά στο γραφείο που πολύ καλή συνάδελφος και φίλη- Ευάκι μου για σένα λέω!- μου έλεγε ότι καταλάβαινε ότι είχα φθάσει, γιατί μύριζε το άρωμα μου στο διάδρομο από όπου είχα περάσει. 

Πώς το πετυχαίνουμε αυτό; 


1.Επιλέξτε το άρωμα σας να είναι στην κατηγορία eau de parfum ή parfum και όχι στην eau de toilette ή cologne για να έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε εσάνς. Συγκεκριμένα:

* τα perfume / parfum έχουν πάνω από 20%

* τα eau de parfum από 10-20%

* τα eau de toilette μέχρι 10%

* τα cologne μέχρι 5%, και

* τα body mist από 1-3%.


2. Δείτε την κατηγορία στην οποία ανήκει. Διαρκούν περισσότερο τα αρώματα που έχουν έντονες νότες βάσεις – όπως ξύλα, ανατολίτικα συστατικά, σανταλόξυλο ή βανίλια. Οι πιο ελαφριές νότες έχουν την τάση να εξατμίζονται ταχύτερα οπότε τα εσπεριδοειδή ή λουλουδάτα αρώματα διαρκούν λιγότερο.


3. Βάλτε άρωμα αμέσως μετά το ντους. Η υγρασία στο δέρμα σας και οι ανοιχτοί πόροι,  το βοηθούν  να σταθεροποιηθεί και άρα να κρατήσει περισσότερο. 


4. Βάλτε ενυδατική λοσιόν ή λίγη βαζελίνη στα σημεία που θα βάλετε το άρωμά σας, πριν το ψεκάσετε. Θα το κάνει να «κολλήσει» πάνω σας γιατί λειτουργεί σαν βάση (όπως κάνουμε με την ενυδατική προσώπου ή το primer πριν από το μακιγιάζ μας). 


5. Εμπιστευτείτε τα προϊόντα περιποίησης από την ίδια σειρά με το άρωμά σας, π.χ. αφρόλουτρο, body lotion, κλπ.


6. Βάλτε το άρωμά σας στα σημεία των παλμών: Στο εσωτερικό σημείο του αγκώνα, στους καρπούς, αριστερά και δεξιά στο λαιμό  και στο πίσω μέρος των γονάτων σας. 


7. Ψεκάστε το άρωμα σας στον αέρα ακριβώς μπροστά σας και περάστε αμέσως μέσα από το «σύννεφο» που θα δημιουργηθεί. Το άρωμα θα διαχυθεί απαλά στα μαλλιά και στα ρούχα σας, χωρίς να αφήσει λεκέ. 


8. Ψεκάστε τη βούρτσα με την οποία θα χτενίσετε τα μαλλιά σας.


9. Μην το τρίβετε: Ψεκάστε και αφήστε το ! Η τριβή δημιουργεί θερμότητα και διασπά τις αρωματικές του νότες και η μυρωδιά χάνεται πιο γρήγορα.


10. Φυλάξτε το άρωμα σας σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος. Όχι κοντά σε καλοριφέρ το χειμώνα ή σε σημεία που «χτυπάει» το φως του ήλιου και κυρίως, όχι μέσα στο μπάνιο γιατί οι υδρατμοί και η υγρασία αλλοιώνουν τα συστατικά τους. 


Έξτρα Tip: Μην το παρακάνετε με το άρωμα σας! Εσείς επειδή το έχετε συνηθίσει, είναι πιθανόν να μην το μυρίζετε πάνω σας. Οι άλλοι όμως το μυρίζουν και σίγουρα δεν θέλουμε να τους «μπουκώνουμε» και να έχουμε το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.   

 Έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά τα τρικ; Περιμένω σχόλια σας και  άλλες ιδέες που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να διαρκεί περισσότερο το άρωμα μας.  

Στο oreoaroma.gr όλα τα αρώματα μας είναι eau de parfum με περιεκτικότητα σε εσάνς 20% και μπορούν να ενισχυθούν επιπλέον!